Hulp bij veelvoorkomende kwaaltjes

Weerstand boosten van kind & volwassene

Bij een lage weerstand kan er sprake zijn van een vitamine tekort. Soms kan het ook te maken hebben met onvoldoende versterkende en helende voedingsinname. Slaaptekort ka ook een grote rol spelen. Hierdoor kan je lichaam niet genoeg herstellen in de nacht waardoor je weerstand juist achteruit gaat.Een lage weerstand kan je herkennen doordat je tijdens ziek zijn het heel zwaar hebt. Je ziekteverloop verloopt moeizaam. Ook je herstel na je ziekteverloop gaat gepaard met een flinke nasleep.Je weerstand opbouwen is dus essentieel van belang. Dit doe je door de onderstaande producten te slikken: Vitamine D neemt zich sneller op i.c.m. Magnesium Olie, Vitamine C versterkt ook je weerstand. Tijdens ziekte mag je je dosis verhogen. Echinaforce stimuleert daarnaast je lichaam om een sterke afweersysteem op te bouwen. Panjiri (Ayuverdische Notenmelange) is een superfood en kan je een super sterke basis mee opbouwen.

Lees meer »

Darmkrampjes

Beentjes die naar binnen trekken vanwege de spanning in het lichaam, laat veel scheetjes, klanken zoals ‘’airh'', rode gezicht, gebalde handjes en een stijve gespannen lichaam. Helaas bestaat de kans groot dat je kleine last heeft van darmkrampjes. Dit gebeurt vaak rond 20-30 min. na een voeding. Verwar dit niet met cluster- of regeldagen.

Lees meer »

Verkoudheid & Hoest

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de keel, neus en bijholten. Normaal gesproken maakt het slijmvlies in de neus en keel een beetje vocht en slijm (snot) aan. Bij een verkoudheid is dit slijmvlies ontstoken, waardoor het meer slijm gaat maken.

Lees meer »

Luieruitslag

De huid van je kleine baby is na de bevalling erg kwetsbaar. Alles wat je erop smeert, kan een reactie opwekken. Let dan ook goed op welke producten, luiers en billendoekjes je gebruikt.Probeer dit zo puur mogelijk te houden. Soms gaat dit mis, dit kan je dan vaak zien aan de rode huid, die eventueel kan gaan schilferen, wondjes die hierdoor ontstaan en soms zelfs kan uitlopen tot schimmelinfecties bij een slechte onderhoud.

Lees meer »

Oorontsteking

Je kind grijpt vaker naar de oren, kan niet liggend slapen zonder te huilen en de oren zien er van binnen wat roder uit dan normaal. Dit alles kan gepaard gaan met koorts. Misschien goed om even naar de huisarts te gaan.

Lees meer »

Hulp tijdens en na de zwangerschap

Rusteloze benen

Bij rusteloze benen ervaar je een jeukend, tintelend of kriebelend gevoel in je benen. Je ‘moet’ je benen bewegen om het gevoel kwijt te raken. Het bewegen van de benen brengt even verlichting, maar zodra je stopt komt het frustrerende gevoel weer terug. Het prikkelende gevoel zit meestal in de onderbenen, maar kan ook voorkomen in de voeten, bovenbenen en zelfs armen.

Lees meer »

Tijdens de bevalling

Zodra je 3 cm ontsluiting hebt en effectieve weeën kan je beginnen met het gebruiken van de Bloem van Maryam. Mocht je geen effectieve weeën hebben, drink dan de Vrouwenmantel thee.

Lees meer »

Kraamperiode

Vaginale zorgNa de bevalling kan je gescheurd zijn of ingeknipt. De hechtingen hiervan kunnen nogal trekkerig aanvoelen en jeuken. Een beurse gevoel die niet fijn aanvoelt. Spoel je vagina met onze Peri Bottle i.c.m. Kamille Bloesem tijdens iedere toiletbezoek. Tijdens het plassen kan het enorm prikken. Dit gevoel kan je beperken met lauw warme kamille thee. Daarna kan je je aambeien of vagina sprayen met onze Witch Hazel Cooling Spray. Voor een voorspoedig herstel kan je met een watje Aryana Tinctuur aanbrengen. Mocht je weinig bloeden, dan kan je beginnen met de Mama Moments Stoomkruiden. Heerlijk voor je baarmoeder en herstel. Je baarmoeder zal zo van binnenuit verwarmen en versterken.TepelklovenPak hierbij altijd de oorzaak aan. Het kan zijn dat je kind niet goed aanhapt. Het is ook natuurlijk even wennen voor jullie beiden om borstvoeding te geven. Soms kan de oorzaak wat serieuzer zijn, zoals een te kleine tongriempje of lipbandje. Soms ook spruw. Gebruik voor je tepelkloven Kokosolie i.c.m. Heilwol. Calendula Balsem kan ook fijn zijn.StuwingDe productie komt niet direct op gang, don’t worry, dit gebeurt vaak na dag 3 á 4. Je zult dan volle borsten krijgen die keihard zullen zijn. Probeer je borsten te koelen met onze Wondermom Borstkompressen voor extra verkoeling. Was je borsten onder de douche met een warme douchestraal om de druk ervan af te halen, met de Haakaa Borstkolf kan je de melk die hierbij komt opvangen.

Lees meer »

Tijdens de zwangerschap

Uit onderzoek is gebleken dat een vitamine D tekort kans maakt op autistische kinderen na de bevalling. Vul je tekorten goed aan om veel zwangerschapskwaaltjes te verminderen of zelfs voorkomen.

Lees meer »

Aambeien

Door de zwaartekracht van de baarmoeder kan er druk komen op je endeldarm. Alle organen moeten plaats maken voor de baarmoeder, waardoor je helaas veel kwaaltjes kan krijgen. Een die je vaak kan tegenkomen in je laatste trimester zijn aambeien. Spray met de Witch-Hazel Cooling Spray op de aangedane plekken of op een watje en dep het op de aambeien. Hierdoor zal de jeuk en pijn verminderen. 

Lees meer »

Probiotica

Mocht jouw darmflora niet sterk genoeg zijn, dan bestaat er een grote kans dat jouw baby in de buik jouw zwakke darmflora zal meekrijgen. Na de bevalling kan dit de kans verhogen op eventuele darmkrampjes, spruw en andere darmklachten. De eerste en tweede trimester kan je een probioticum voor volwassene slikken, en in de laatste trimester + na de bevalling een probioticum voor kindjes. Probeer een natuurlijke bevalling te stimuleren zover dit kan, zodat je kleine via de vaginale bevalling jouw bacteriën mee kan krijgen. Een baby die via een keizersnede is bevallen of een antibiotica kuur heeft gehad na de bevalling heeft een andere darmflora. Ook kindjes die geen borstvoeding krijgen hebben een andere darmflora. Je baby heeft dan minimaal 6 maanden een probioticum nodig. In de laatste trimester is het aangeraden om te beginnen met:

Lees meer »