• Puur, Natuurlijk & Eerlijk
  • Met liefde & zorg
  • Gratis verzending vanaf €80,-

Hulp bij veelvoorkomende kwaaltjes

Weerstand boosten van kind & volwassene

Bij een lage weerstand kan er sprake zijn van een vitamine tekort. Soms kan het ook te maken hebben met onvoldoende versterkende en helende voedingsinname. Slaaptekort ka ook een grote rol spelen. Hierdoor kan je lichaam niet genoeg herstellen in de nacht waardoor je weerstand juist achteruit gaat.Een lage weerstand kan je herkennen doordat je tijdens ziek zijn het heel zwaar hebt. Je ziekteverloop verloopt moeizaam. Ook je herstel na je ziekteverloop gaat gepaard met een flinke nasleep.Je weerstand opbouwen is dus essentieel van belang. Dit doe je door de onderstaande producten te slikken: Vitamine D neemt zich sneller op i.c.m. Magnesium Olie, Vitamine C versterkt ook je weerstand. Tijdens ziekte mag je je dosis verhogen. Echinaforce stimuleert daarnaast je lichaam om een sterke afweersysteem op te bouwen. Panjiri (Ayuverdische Notenmelange) is een superfood en kan je een super sterke basis mee opbouwen.

Lees meer »

Darmkrampjes

Beentjes die naar binnen trekken vanwege de spanning in het lichaam, laat veel scheetjes, klanken zoals ‘’airh'', rode gezicht, gebalde handjes en een stijve gespannen lichaam. Helaas bestaat de kans groot dat je kleine last heeft van darmkrampjes. Dit gebeurt vaak rond 20-30 min. na een voeding. Verwar dit niet met cluster- of regeldagen.

Lees meer »

Verkoudheid & Hoest

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de keel, neus en bijholten. Normaal gesproken maakt het slijmvlies in de neus en keel een beetje vocht en slijm (snot) aan. Bij een verkoudheid is dit slijmvlies ontstoken, waardoor het meer slijm gaat maken.

Lees meer »

Luieruitslag

De huid van je kleine baby is na de bevalling erg kwetsbaar. Alles wat je erop smeert, kan een reactie opwekken. Let dan ook goed op welke producten, luiers en billendoekjes je gebruikt.Probeer dit zo puur mogelijk te houden. Soms gaat dit mis, dit kan je dan vaak zien aan de rode huid, die eventueel kan gaan schilferen, wondjes die hierdoor ontstaan en soms zelfs kan uitlopen tot schimmelinfecties bij een slechte onderhoud.

Lees meer »

Oorontsteking

Je kind grijpt vaker naar de oren, kan niet liggend slapen zonder te huilen en de oren zien er van binnen wat roder uit dan normaal. Dit alles kan gepaard gaan met koorts. Misschien goed om even naar de huisarts te gaan.

Lees meer »

Hulp tijdens en na de zwangerschap (meer volgt binnenkort...)

Supplementen

Uit onderzoek is er gebleken dat vitamine D tekort een kans maakt op autistische kinderen na de bevalling. Vul je tekorten goed aan om de vele zwangerschap kwaaltjes onder controle te houden.

Lees meer »

Aambeien

Door de zwaartekracht van de baarmoeder kan er druk komen op je endeldarm. Alle organen moeten plaats maken voor de baarmoeder, waardoor je helaas veel kwaaltjes kan krijgen. Een die je vaak kan tegenkomen in je laatste trimester zijn aambeien. Spray met de Witch-Hazel Cooling Spray op de aangedane plekken of op een watje en dep het op de aambeien. Hierdoor zal de jeuk en pijn verminderen. 

Lees meer »

Probiotica

Mocht jouw darmflora niet sterk genoeg zijn, dan bestaat er een grote kans dat jouw baby in de buik jouw zwakke darmflora zal meekrijgen. Na de bevalling kan dit de kans verhogen op eventuele darmkrampjes, spruw en andere darmklachten. De eerste en tweede trimester kan je een probioticum voor volwassene slikken, en in de laatste trimester + na de bevalling een probioticum voor kindjes. Probeer een natuurlijke bevalling te stimuleren zover dit kan, zodat je kleine via de vaginale bevalling jouw bacteriën mee kan krijgen. Een baby die via een keizersnede is bevallen of een antibiotica kuur heeft gehad na de bevalling heeft een andere darmflora. Ook kindjes die geen borstvoeding krijgen hebben een andere darmflora. Je baby heeft dan minimaal 6 maanden een probioticum nodig. In de laatste trimester is het aangeraden om te beginnen met:

Lees meer »