Verkoudheid & Hoest

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 17:20

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de keel, neus en bijholten. Normaal gesproken maakt het slijmvlies in de neus en keel een beetje vocht en slijm (snot) aan. Bij een verkoudheid is dit slijmvlies ontstoken, waardoor het meer slijm gaat maken.

 

Een kind met een verkoudheid heeft vaak last van één of meer van de volgende klachten:

 

  • Verstopte neus: doordat het neusslijmvlies ontstoken is, zwelt het slijmvlies op en gaat het veel slijm (snot) produceren. Hierdoor kan de neus verstopt raken; (gebruik hiervoor onze zoutoplossing)

 

  • Loopneus: het slijm kan ook juist uit de neus lopen of achter in de keel lekken;

 

  • Niezen: door de ontsteking is het slijmvlies geïrriteerd. Dit kan een niesprikkel in de neus geven, waardoor je gaat niezen; (Gebruik hiervoor onze neusspray)

 

  • Hoesten: door de ontsteking in het slijmvlies kan er in de keel of luchtpijp een hoestprikkel ontstaan waardoor je gaat hoesten; (hierbij kan je onze hoestdrank gebruiken) demp de hoest niet als de hoest gepaard gaat met slijm.

 

  • Keelpijn: door een ontsteking van het keelslijmvlies kan je kind keelpijn krijgen. Dit kan ook heesheid veroorzaken als de stembanden ontstoken zijn. (gebruik hiervoor onze propolis hoestdrank)

Shop hier de producten die kunnen ondersteunen of helpen genezen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.